17-04-08

Hakendover FUN RUN: een groot SUCCES!

Beste lezers,
Onze Hakendover FUN RUN was een succes geworden!
Dank aan allen die hun steentje bijgedragen hebben en tijd gemaakt hebben om ons te helpen met het bakken van de lekkere pannenkoeken, tombola's te (ver)kopen, hulp en steun tijdens het hele evenement, het drukken van de bonnetjes, de melk voor onze heerlijke pannenkoeken (die in een snel tempo de deur uitgevlogen zijn!), de fanfare, de groep 'The Q', de country-dansers, de presentatoren die ook een schitterend werk geleverd hebben, onze deelnemers,... DANKUWEL!!!
Mede dankzij het mooie weer hebben wij veel inschrijvingen gekregen voor onze Hakendover FUN RUN, die georganiseerd werd naar aanleiding van de verkiezing van 'Het mooiste dorp van Vlaanderen' en die alle gelden aan de 'Vereniging in de Strijd tegen Mucoviscidose' wenst te schenken.  Het was leuk om zoveel mensen in ons dorpje actief te zien deelnemen aan onze activiteit!
Er waren 156 wandelaars en 100 lopers die ingeschreven waren.  Het was leuk dat zoveel groepjes ook gemotiveerd waren en verkleed door de straten liepen:
De boerkes & boerinnekes (met een rood sjaaltje), The Blues (met een hoed), de Plastronnekes (met een das uiteraard), de Vliegenvangers (met een speciaal T-shirt met vliegen erop - TOF!), de Muggenzifters, de Malheurkes, de Voorlaatsten, de échte Joggers, de Bietsboys,...
Graag richt ik een woord van dank aan de leden van de ROBA-club (of de Regio Oost-Brabantse Atletiekclub), de leden van RCT (of Racing Club Tienen), de Pepijnjoggers (of de Landense Joggingclub), Trip Trap Kumtich,.... voor hun talrijke opkomst en deelname aan ons evenement!
De kindjes amuseerden zich kostelijk op het springkasteel dat tegenover onze kerk opgesteld stond.  Het was een reuze-groot springkasteel van zo'n 18m lang en 4,5m breed.  De kindjes lieten om 19u allemaal een mooie ballon in de lucht.  Speciale dank aan 'Handelsstimulans Tienen' voor hun bijdrage!
Tof om zoveel gelukkige gezichtjes te mogen zien! Het was een groot volksfeest geworden waarbij we konden rekenen op veel steun van vrienden, familie, dorpsgenoten, deelnemers,... Wat een hartverwarmend gebaar! MERCI!
Er was een mooi optreden van country-dansers langsheen het parcours en nadien op het binnenpleintje 'Bij Frees'.  Het werkte zo aanstekelijk dat ik mij eventjes met Paul aan een dansje waagde.  Grappig! 
De groep 'The Q' heeft ook knap werk geleverd! Mooi zo, mensen! Dat verdient een grote pluim!
Onze fanfare heeft ook z'n best gedaan om de mensen te motiveren door onderweg een leuk en motiverend melodietje te spelen.
Na afloop van het evenement werden onder de wandelaars en lopers hoofdprijzen verloot.  Dhr Begin, een wandelaar, heeft een ballonvaart gewonnen en Dhr Eddy Lenaerts heeft de prijs waarbij hij een weekendje op de Kasteelhoeve in Landen kan verblijven.
Velen vonden het een mooi parcours en vroegen zelfs of er een herhaling zou volgen.  Zoals Dhr Dewolfs, één van onze presentatoren, nadien formuleerde bestaat er geen mooier compliment.  We zullen het bespreken, maar eerst toch eventjes uitblazen en nagenieten!
Donderdagavond zal de cheque aan leden van de 'Vereniging in de Strijd tegen Mucoviscidose' overhandigd worden in het stadhuis van Tienen.  De juiste opbrengst is nog niet bekend, maar zal wellicht vanavond nog bekend gemaakt worden.
Vanaf 19 april kan u ook nog stemmen voor 'Het mooiste dorp van Vlaanderen' via SMS 3238 : Dorp 5 of via: www.hetmooistedorp.be
Bekijk alvast de website : http://mooistedorphakendover.blogspot.com en www.hakendover.be voor verdere informatie!
Groetjes!
Marleen  Wink

10:38 Gepost door Footsie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-03-08

Hakendover FUN RUN!!!

Hallo iedereen,

Ons groot evenement nadert met grote schreden en wij kijken alvast uit naar jullie massale opkomst om ons te steunen.

Op zat 12 april 2008 houden wij een eerste FUN RUN in ons dorpje te Hakendover.  De start wordt gegeven voor de dorpskerk om 18u en wordt mooi afgesloten om 20u. 

De kinderen van de Vrije Basisschool te Hakendover hebben een tekenwedstrijd gehouden over 'Het Mooiste dorp van Vlaanderen'.  De prijsuitreiking zou na deze Fun Run plaatsvinden. 

Langsheen het parcours zal er voor animatie gezorgd worden en is er voor de kleinste deelnemers ook een groot springkasteel voorzien! Wij proberen aan iedereen te denken, hé!

Loop samen met je vrienden of familieleden de afstand van een marathon en beleef plezier aan het lopen! Het is een verkeersvrij parcours van 1KM door het mooie en rustige dorpje Hakendover in Tienen.  Kom de gemoedelijke sfeer opsnuiven die er bij ons heerst! Samen een marathon lopen = FUN!

Verzin eventueel een ludieke naam voor je groepje (= de klompenlopers) en loop samen (eventueel verkleed met klompen) de afstand van een marathon of 42,195KM.  Een groepje van 6 personen zal dan samen 7 rondjes moeten lopen om deze afstand af te leggen.  Indien je een groepje van 42 personen hebt, hoef je slechts één rondje te lopen! Wie meer wil lopen, mag dat gerust! 

Inschrijven kan via e-mail (zie knop links op deze website) of ter plaatse.  Het bedrag van 1,5 EUR per deelnemer zou de dag zelf betaald mogen worden. 

Na deze loop-, jogging- en wandelactiviteit kan u gerust een pannenkoek komen eten en wat bijpraten met een drankje in één van onze dorpscafés 'De Korenbloem' of 'De Welkom' of bij Frees.  Er zal ook de mogelijkheid geboden worden om deel te nemen aan tombola-prijzen!

Neem gerust eens een kijkje op onze website : http://funrun.events.live.com/

U kan ons uiteraard ook steunen door een financiële bijdrage te storten op rekening 744-0211840-82 met vermelding van:
Naam : vzw Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose
Adres : Joseph Borlélaan 12 / 1160 Brussel
Rekeningnummer : 744-0211840-82
Mededeling : NY City Marathon 2008 MAAV/CHVA
Omdat giften fiscaal aftrekbaar zijn, ontvangt u voor elke overschrijving van € 30 of meer per jaar een fiscaal attest dat recht geeft op belastingsvermindering

Het bedrag dat wij ingezameld zouden hebben, zou dienen voor het "Wetenschappelijk Onderzoek" naar deze erfelijke ziekte.  Wij en de Vereniging danken u alvast van harte voor uw bijdrage!

Groetjes en tot binnenkort!

10:45 Gepost door Footsie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-08

Wafelverkoop gestart!!!!

Hallo iedereen!

Ondertussen zijn Chris (= een lopersvriendin die eveneens verslaafd is aan het sporten) en ik volledig gestart met de verkoop van wafeltjes en dit om de Vereniging in de Strijd tegen Mucoviscidose te steunen. 

De wafelverkoop vlot bijzonder goed en het doet ons plezier dat zoveel mensen ons willen steunen bij ons project.  Het geld dat wij dit jaar inzamelen zal dienen voor "Wetenschappelijk Onderzoek".

Wij hopen zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor deze vereniging en hebben allerlei acties die wij dit jaar op touw zullen zetten voor wij naar New York vertrekken. 

Dit is een extra stimulans voor ons om de Marathon van New York te lopen.  Met plezier zetten wij ons in om een goed doel te steunen.

U kan ons ook steunen door een overschrijving naar rekening 744-0211840-82 met vermelding van "NY City Marathon 2008".  Voor elke overschrijving van 30 EUR of meer per jaar krijgt u een fiscaal attest dat recht geeft op belastingvermindering.  Wij en de vereniging danken u alvast van harte!

Begin april zullen wij trouwens ook een FUN RUN in HAKENDOVER organiseren.  Meer info zal nog volgen! Blijf deze website dus volgen!

Groetjes en tot binnenkort!

17:38 Gepost door Footsie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-12-07

Q Santa-Run en Gaston Roelants 10KM

Hallo iedereen,

Ondertussen heb ik mij voorgenomen om het wat rustiger aan te doen en een marathon eens op te bouwen zoals het hoort, met de nodige voorbereidingen.

Daarom zal mijn eerstvolgende marathon op 02 maart in Barcelona plaatsvinden.  Ik kijk er alvast naar uit om deze met een aantal vrienden te lopen!

Woe 19 dec heb ik, samen met een vriendin, de Q Santa-Run gelopen.  Dit was best wel grappig! Hohoho! 5km door de straten van A'pen lopen kan best wel "fun" zijn, hoor! Onderweg zongen wij dan kerstliedjes en wensten de toeschouwers een 'Vrolijk Kerstfeest' toe.

Ongeveer in de helft kregen wij een glaasje cactus-jenever aangeboden om onze keeltjes te smeren.  Dit was leuk! Wij hadden eigenlijk allebei een rustdag, maar dit was een "alternatieve rustdag" geworden voor ons, hé Tong uitstekend

Zondag 23 dec heb ik deelgenomen aan de 10KM Gaston Roelants en dat was tof! Het parcours is wel vrij zwaar omdat het serieus bergop gaat op bepaalde plaatsen, maar dat maakt het juist leuk en uitdagend.  Mijn beste tijd op de 10KM gelopen in 48min18sec! Ben best wel tevreden met dit resultaat!

Het enige waar ik mij zorgen om maakte is mijn hartslag die piekte tot zelfs 206 en mijn gemiddelde hartslag die op 193 stond.  Aiaiai...! Is dit wel gezond? Zal het eens moeten bespreken met iemand die wat meer over dit soort dingen kent.  Tja, nadien had ik een klein inspanningskuchje omdat ik dus alles gegeven had en heel diep geweest was.  Dit is nu ook alweer voorbij.  Gelukkig maar!

Ik wens jullie een goede gezondheid, veel vreugde en vriendschap toe! Maak er het beste van in 2008! 

Groetjes en mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Marleen

09:50 Gepost door Footsie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-07

Athens Classic Marathon

Wat een zware marathon, zeg!

Heb serieus afgezien bij deze marathon.  Dit was nummer 14, maar écht een zware.  Wellicht ook omwille van het feit dat ik een maand rust genomen had (na de marathon van Berlijn waardoor ik wat last kreeg van mijn linkerknie).

Enfin, de expo was véél minder dan ik verwacht had.  Er was eigenlijk niets... Je kon er je startnummer afhalen en een T-shirt (wat niet zo bijzonder was - geen functioneel).  Bovendien moest je een hele afstand afleggen om daar te geraken...

Het vervoer naar de startplaats was niet echt vlotjes.  Véél volk, maar te weinig bussen die voorzien waren.  Het was vroeg opstaan om deze bus te nemen omdat het stadje Marathon toch een heel eind van Athene verwijderd ligt. 

Aangekomen aan de startplaats was het aanschuiven aan de toiletten.  Wéér véél te weinig toiletten voorzien en bijzonder lange rijen wachtenden aan elk huisje.

Enfin, de lopers mochten zich naar hun startblok begeven.  Tja, eigenlijk waren er startblokken voorzien, maar niemand die controleerde of iedereen in het juiste vak ging staan.  Niet echt nuttig dus...

We waren vertrokken! Je had onderweg een mooi zicht met de zee aan de linkerkant en de bergen aan de rechterkant.  Dit werd nadien echter een saaie, maar tevens loodzware marathon omdat er geen mooi panorama meer was.  Enkel veel garages, winkels, drukke straten,... Had meer verwacht...

De eerste 32km gingen bergop en de laatste 10km waren bergaf.  Jongens, wat een zwaar parcours was dit! Zwaarder dan ik verwacht had! Onderweg had ik vanaf 35km een conflict tussen een duiveltje en een engeltje die aan het bekvechten waren.  Eéntje vertelde steeds dat ik gerust naar de finish mocht wandelen, de ander sprak dit uiteraard tegen en vertelde mij dat ik er spijt van zou hebben indien ik zou stoppen met lopen.  Dus heb ik de hele tijd op mijn tanden gebeten en doorgezet zonder te stoppen!

Ik was ontzettend gelukkig toen ik uiteindelijk na 4u14min14sec de finish in het mooie nieuwe Olympisch stadium Panathinaiko bereikte! Hier kon ik mijn tranen niet meer bedwingen.  Tranen van geluk, vermoeidheid, uitputting,...!

Veel loopplezier!

12:30 Gepost door Footsie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-10-07

Marathon van BERLIJN!

Hallo iedereen,

De grote marathon van Berlijn was FANTASTISCH! Het is echt ongelofelijk wat een massa mensen er bij elkaar komen om zo'n marathon te lopen.  Al die toeschouwers die je onderweg (van het begin tem de eindstreep) staan toe te juichen, aan te moedigen en je ahw naar de finish zuigen! GEWELDIG!

Het weer was ook ideaal:  geen regen en geen wind, niet té warm (zoals in Chicago het geval bleek te zijn).

Ik heb mijn persoonlijke tijd niet kunnen verbeteren, maar heb wel volop genoten van deze UNIEKE marathon in Berlijn! Tijd: 03u55min21sec (= derde beste tijd tot op heden PR = 03u50min03sec). 

Het moet doenbaar zijn om deze tijd te verbeteren op langere termijn.

Het was echter gevaarlijk om in zo'n grote massa te lopen: mensen die voor je lopen omdat ze plots de drankbedeling aan de rechterkant zien en waarvoor je dan moet afremmen of stoppen en terug herbeginnen met lopen,... Da's nogal belastend geweest voor mijn linkerknie.... Wellicht de patella-pees.

Geen nood, na een aantal dagen op de hometrainer geoefend te hebben, wat gezwommen en gedoken ondertussen om die knie te besparen, is het allemaal al wat beter geworden.  Alles komt weer in orde! Ik heb mezelf een maand rust opgelegd.  Velen geloven dit niet, maar ik ga proberen om een maand niet te lopen om terug te herstellen.

Groetjes!

13:06 Gepost door Footsie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-07

IPSO Leie Marathon!

Hallo!

Zondag 16 sept werd voor de aller-eerste keer de IPSO Leie Marathon (= van Deinze naar Wevelgem) georganiseerd. 

Na een vermoeiend weekend met vrij weinig slaap (na het trouwfeest van een neef) ben ik vroeg (06u50) uit bed gekropen om mij tijdig klaar te maken om richting Wevelgem te vertrekken.

Voor de start werd een minuut stilte gehouden ter ere van de Duatleet BENNY VANSTEELANT, die op jonge leeftijd onverwachts overleden is. 

Bij het ophalen van mijn startnummer kwam ik enkele bekenden tegen waarmee ik reeds eerder een marathon gelopen heb: Vincent en Jan!

Vermits ik bij de Guldensporenmarathon té snel gestart was omdat ik Vincent volgde, besloot ik om Jan te laten hazen voor mij.

Op zo'n 15km vroeg hij mij echter naar mijn hartslag (die op dat moment zo'n 188-192 was en die van hem lag op zo'n 160) en gaf mij het advies om hem niet meer te volgen omwille van die hoge hartslag.... Jammer dus... Hij kwam aan op 03u35 en ik op 03u58min15sec!

Uiteindelijk was dit toch mijn 3de beste prestatie tot op heden en mag best wel fier zijn op het eindresultaat als 15de vrouw (van de 36 aangekomen vrouwen).

Bij de prijsuitreiking werd zelfs tot mijn grote verbazing mijn naam afgeroepen omdat ik de derde vrouw in mijn leeftijdscategorie (<35 jaar senioren vrouwen) geworden was! WOW! De eerste keer dat ik op het podium mocht staan! Da's écht wel TOF!

Na de marathon had ik wat last van mijn knie, maar vandaag is alles weer picco bello in orde.  Vanavond ga ik misschien wat zwemmen, morgen ga ik naar mijn (wekelijkse) duikles in het stedelijke zwembad en donderdag kan ik mijn trainingen hervatten. 

Nu ben ik klaar voor BERLIJN, hoor!

Sportieve groetjes (van een tevreden loop-ster in wording)!

11:46 Gepost door Footsie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |