13-11-07

Athens Classic Marathon

Wat een zware marathon, zeg!

Heb serieus afgezien bij deze marathon.  Dit was nummer 14, maar écht een zware.  Wellicht ook omwille van het feit dat ik een maand rust genomen had (na de marathon van Berlijn waardoor ik wat last kreeg van mijn linkerknie).

Enfin, de expo was véél minder dan ik verwacht had.  Er was eigenlijk niets... Je kon er je startnummer afhalen en een T-shirt (wat niet zo bijzonder was - geen functioneel).  Bovendien moest je een hele afstand afleggen om daar te geraken...

Het vervoer naar de startplaats was niet echt vlotjes.  Véél volk, maar te weinig bussen die voorzien waren.  Het was vroeg opstaan om deze bus te nemen omdat het stadje Marathon toch een heel eind van Athene verwijderd ligt. 

Aangekomen aan de startplaats was het aanschuiven aan de toiletten.  Wéér véél te weinig toiletten voorzien en bijzonder lange rijen wachtenden aan elk huisje.

Enfin, de lopers mochten zich naar hun startblok begeven.  Tja, eigenlijk waren er startblokken voorzien, maar niemand die controleerde of iedereen in het juiste vak ging staan.  Niet echt nuttig dus...

We waren vertrokken! Je had onderweg een mooi zicht met de zee aan de linkerkant en de bergen aan de rechterkant.  Dit werd nadien echter een saaie, maar tevens loodzware marathon omdat er geen mooi panorama meer was.  Enkel veel garages, winkels, drukke straten,... Had meer verwacht...

De eerste 32km gingen bergop en de laatste 10km waren bergaf.  Jongens, wat een zwaar parcours was dit! Zwaarder dan ik verwacht had! Onderweg had ik vanaf 35km een conflict tussen een duiveltje en een engeltje die aan het bekvechten waren.  Eéntje vertelde steeds dat ik gerust naar de finish mocht wandelen, de ander sprak dit uiteraard tegen en vertelde mij dat ik er spijt van zou hebben indien ik zou stoppen met lopen.  Dus heb ik de hele tijd op mijn tanden gebeten en doorgezet zonder te stoppen!

Ik was ontzettend gelukkig toen ik uiteindelijk na 4u14min14sec de finish in het mooie nieuwe Olympisch stadium Panathinaiko bereikte! Hier kon ik mijn tranen niet meer bedwingen.  Tranen van geluk, vermoeidheid, uitputting,...!

Veel loopplezier!

12:30 Gepost door Footsie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |